Over Ons

ErgoExam Bedrijfsfysiotherapie is in 2003 opgericht door Marleen Diemel, register bedrijfsfysiotherapeut.

Marleen Diemel bedrijfsfysiotherapie

Sinds 2003 ben ik gespecialiseerd in arbeid- en bedrijfsfysiotherapie, en eigenaar van ErgoExam. Hiervoor was ik 20 jaar werkzaam als eerstelijns fysiotherapeut. In deze periode groeide mijn interesse voor ergonomie in relatie tot gezondheidsproblemen op het werk. Herhaalde ongunstige belasting van het lichaam leidt vaak tot klachten. Ergonomie biedt een breed scala aan mogelijkheden om deze klachten bij de bron aan te pakken of te voorkomen.

Bedrijfsfysiotherapie

Als bedrijfsfysiotherapeuten zijn wij gespecialiseerd in het creëren van een gezonde werkomgeving binnen een bedrijf of organisatie. Onze focus ligt op preventie en aanpak van werkgerelateerde klachten van het houding- en bewegingsapparaat. Wij doen dit door de fysieke werkbelasting en de werkprocessen binnen een bedrijf in kaart te brengen en  werknemers aanvullend inzicht te geven in het verbeteren van hun belasting en belastbaarheid. Bedrijfsfysiotherapie kan bestaan uit systematisch werkplekonderzoek, ergonomisch advies, instructietraining en/of scholing voor zowel individuele medewerkers als voor teams.

‘Het inschakelen van een bedrijfsfysiotherapeut draagt bij aan de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers’

ErgoExam

Wij helpen medewerkers graag op weg naar gezond en klachtenvrij werken. Onze jarenlange praktijkervaring combineren wij met gedegen kennis van werkplek-ergonomie en het lichamelijk functioneren. Wij werken resultaatgericht en zien het leveren van kwaliteit als onze prioriteit.

ErgoExam werkt multidisciplinair samen met specialisten op het gebied van ergonomie, arbeid & gezondheid, werkplekverbetering en fysio-manuele therapie om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Ook houden wij ons voortdurend op de hoogte van recent wetenschappelijk onderzoek en ontwikkelingen rond werkgezondheid en ergonomie.

Expertise in de branches: Mondzorg, Uiterlijke verzorging (pedicure, manicure, schoonheidsspecialist), Balie en Kantoor.

Onze doelstelling

Helder advies & praktijkgerichte oplossingen met als resultaat:

    • een gezonde werkhouding, werkplek en werkwijze
    • minder (lichamelijke) belemmeringen in het werk
    • eigen controle op het verlichten van klachten
    • praktische handvatten om terugval te voorkomen
    • minder verzuim en versnelde terugkeer naar werk

Lidmaatschap en kwaliteitsregisters

KNGF
NVBF/ SRBF
HOUDINGNET. NL
CRKBO

Klik hier om meer te lezen over diensten.

Comments are closed.